tirsdag 21. august 2012

Fylte horn med ost og skinke (smørhorn)


Det er tid for skolestart 
- og hva er vel greiere enn å ha en ladning med god lunchmat i frysa?!
Mor i huset har (litt for)god tid og venter bare på at nurket skal komme. 
I mellomtiden kan man jo bake litt..

Dette er noen herlige smørhorn jeg har fått oppskrift på, 
deilige sammen med ost og skinke inni !



1kg hvetemel 
(jeg blandet halvparten hvetemel/ grovt sammalt hvete)
8 ss smør
1 ts salt
4ss sukker
6 dl melk
100 g gjær

Smuldre smør i deigen 
Gjær i lunken melk
Ikke arbeid for mye med deigen før heving
heve to ganger
250 g

Del deigen i fire. Lag rund "pizza"  med 8 "pizzastykker" ( tilsammen 32 horn)



En annen oppskrift finnes også i oppskriftsboka 
vi 1.klasse-foreldre fikk fra skolen..

Fin tirsdag !

4 kommentarer:

ingridsboble sa...

Disse så gode ut! Utrolig bra å ha et lite niste-lager i frysa for litt variasjon fra brødskivene i blant :)
Ha en fin kveld!
Ingrid

Unknown sa...

Disse så helt fantastisk gode ut! Tror kanskje jeg også må hive meg i bakingen snart, har blitt alt for lite i det siste.

Klem

Veronica (Villa Wegner) sa...

og litt for mye energi? Baking er ikke vurdert her i huset. Hahaha! Gleder meg til nurket ditt kommer:-)

Anonym sa...

Så utruligt godt det såg ut,nam du er flink:)
Finaste kvelden til deg!
Klem fra Lillian