Det er fastelaven, bollesøndag
- og tid for å lage deilige, søte og bittelitt kvalmende kremboller..
Jeg har gjort om på en grunnoppskrift fra et nydelig melkebrød
(julebrød)- og kom frem til denne deilige bolleoppskriften :
(ca 30 boller )
1 l lettmelk
4 dl sukker
250 g smør
Kokes opp og kjøles ned til det er lunket.
2 pk fersk gjær
3 egg (lett pisket)
ca 1,6- 2 kg hvetemel
1-2 ts kardemomme (etter ønske)
Blandes sammen med det andre.
Eltes en god stund i kjøkkenmaskin.
Forheve i ca.1 time. Etterheve i ca. 1/2 time
Smøres med egg.
200 g til de er gylne.
Egentlig ganske ironisk at jeg kommer med matoppskrifter
dann og vann...da jeg er langt i fra noe husmoremne.
MEN jeg er (litt for) glad i mat
- og det hender jeg treffer på en rett og to. Da deler jeg gjerne !
4 kommentarer:
Namm! Disse bollene så helt perfekte ut! Ser kjempegode ut! Vi har ikke laget boller i dag, misunner de som har ;) Ha en fin bollesøndag :)
hørtes ut som veldig gode boller ja! Skal jammen huske på den oppskriften når jeg skal bake neste gang!!!!
Mmmm, de så gode ut!
Her har det og blitt boller i dag- digg ♥
Her ble det dessverre ingen fastelavnsboller i dag, men med bursdagsfeiringene vi har hatt i det siste ble det vel mer enn full dose sukker på oss uansett ;) Ha en super ukestart! Klemmer
Legg inn en kommentar