søndag 10. april 2011

Ballerina-party !

Endelig var dagen her som lille gulljenta har ventet på så lenge.. ballerina-party !
Stoor stas å feire bursdag- også hele 5 år da ! Ti søte små ballerinajenter koste seg i to og en halv time. Været viste seg fra sin beste side, faktisk opp i 19 grader mens selskapet pågikk 
(10.april- wow !!). Jentene koste seg i hagen med musikk på terrassen. Kaken er det mann og kone som har kokkelert sammen i sene nattetimer ( vi begynte på den kl 23...) Veldig gøy, faktisk !! Et tips: bruk alltid frosset kake når du skal dekorere. Gjør dekoreringen mye lettere. Også mye lettere å skjære til og forme kaken slik du vil ha den. Jeg bruker oppskrift med surmelk i. Jeg dekorerer med smørkrem (smør,melis og litt vann+konditorfarge), men kunne tenkt meg å prøve marshmallow-pasta eller noe i den dur. Veldig lekkert. Noen som har prøvd og evt. vil dele en knallbra ( og idiotsikker!) oppskrift !??

Cupcakes- et musthave :)
Candy på pinne. Vi lagde også jordbær på pinne dyppet i sjokolade. Johanna var med på å lage disse. Enkelt og gøy ! Ballerinas magiske styrkedrikk var også populær ;)
Klar for party !!
Når det eneste ballerinaen ønsker seg til bursdagsmat er grønnsaker, så må jo mor la henne få ønsket oppfylt ( det var  jo et ganske fornuftig ønske, syntes mor !) For at alle ganer skulle tilfredsstilles, ble det mini-tapas !

Lillebror koooser seg i jente-selskap!Ballerina-bamsen kom på besøk. 
Han var faktisk veldig god til å danse ballett, så de små plukket opp noen triks ! 

Varmt jo- en herlig forsmak på sommeren !!
...Og til slutt, noen små enkle bursdagstips:
  • Finn din plass ved bordet ; trekk en lapp og finn den samme figuren på tallerken(her; ballerinaen).
  • Den store lekeboken, av Synnøve Smedal- suuper bok med veldig mange gode lekforslag til ALLE anledninger. Super å bruke til planlegging av f.eks bursdag og andre arrangementer( som lærer er den også nyttig i skolen..). Her plukket jeg opp diverse lek-forslag ( men man får jo aldri tid til å bruke alle..)
  • Møllerens muffins-mix: de beste muffinsene ( og jeg har laget mange fra "bunn"..)!!  Rød, stor pose , nok til ca. 40 muffins. Lag de på den "avanserte" måten som står på baksiden, med egg og kulturmelk i. Mmmm- knallgode !
  • Pappservicet trenger ikke å være de tradisjonelle barneservicene. Jeg bruker som regel ensfargede papptallerker, fargerike/mønstrede servietter ..og stæsjer heller litt ekstra utenom (servietter og muffinsformer fant jeg på Åhlens,rosa papptallerker på Nille)
  • Bruk vanlig glass. Penere (synes jeg) og mye mer praktisk (velter ikke) !
  • Godteposen:  Kutt gjerne ned på snopen... vi hadde litt snop, en blyant, noen klistremerker og liten notatbok (ikke noe dyre greier, store pakker som deles opp f.eks...)
Sleng deg gjerne på med lure barnebursdagstips- og skriv i kommentarfeltet nedenfor :)

Ha en fin uke !
Rosa klem fra meg ;)

7 kommentarer:

Anonym sa...

Eg e mållaus, Siv Therese!!! Wow! Trur eg må kjøpe inn den lekeboka. kjekt dokke hadde ein vellykka feiring! : ) Knip Monika

anne-linn sa...

Både ser og høres ut som en perfekt bursdag! Du har jammen stelt fint i stand! Ikke rart bursdagsbarnet er fornøyd! Og tenk å få ballerinabamse på besøk da! Genialt! Kjekt at du deler gode tips ;) Ha ei fin uke! Bare ei uke til påskeferie :)

Elisabeths idyll. sa...

Så UTROLIG FLINK du er!!!!

Klem Elisabeth ;o)))

Mitt liv på Storhaug sa...

Takk for fin kommentar hos meg!=)
Og takk for at eg oppdaga bloggen din! Så mykje fin inspirasjon. Kjenner eg gledar meg til litlejenta blir eldre og eg kan stelle i stand jentebursdag=)) Den boka skal eg ha augo opne for;)

Ha ein fin søndagskveld!=)

Jatte sa...

alle små prinsessers drømmeselskap det der;D kjempefint!!!

Å så fint du har pyntet på utsiden i innlegget under her ;))

Ønsker deg en fin ukestart,
Klem Jatte♥

Har en drøm... sa...

For en herlig bursdag!
Så utrolig gjennomført og lekker ♥
Alt fra maten, kakene til pynten og godisposene, og selvfølgelig selveste ballerinaen!!!
Hun må jo ha hatt en fantastisk flott dag;)
Så flinke dere har vært!

Ha en flott, ny uke!

Klem Line

Skrekk og Gry sa...

WOOOOOW!!!Perfekt gjennomført bursdag. Helt fantastisk! Gode tips. Har akkurat hatt 6års guttebursdag sist uke.
Hadde "spise-marshmellows-av vinduet" det var kjempepopulært. Ellers har jeg også funnet ut at alt som kan serveres i porsjoner letter arbeidet. Lagte gele i gjennomsiktige engangs-glass feks..
mvh Gry